woensdag 11 april 2012

nieuws!!!


Beste vrienden,

Hierbij weer eens een bericht uit Bangladesh! Er zijn de afgelopen periode weer een heleboel mooie dingen gebeurd, en we hebben ook een belangrijke beslissing gemaakt waarover we jullie willen informeren.

We wonen inmiddels 6,5 jaar in Bangladesh, waarvan we de afgelopen ruim 3 jaar zelf aan het ondernemen zijn. Een groot gedeelte van de afgelopen 3 jaar hebben we besteed aan het ontwikkelen van een project om zonnepanelen te gaan produceren in Bangladesh, en dit project is nu sinds een aantal maanden volledig "up-and-running". Het is ontzettend mooi om te zien hoe alles is gelopen, en dat die fabriek er nu staat. We hebben een sterke sociale focus voor de business die we doen in dit land, omdat we geloven dat God wil dat we dit doen, en daaruit is ook de visie voortgekomen dat we een verschil kunnen maken hier. We kunnen niet de wereld veranderen, maar wel de wereld voor een aantal personen, en misschien nog wel een paar meer. Kijk voor meer informatie op http://www.parasol-energy.com/

Daarnaast zijn we ook nog betrokken bij de eerste koffiebranderij van Bangladesh, samen met onze goede vrienden Rick en Christina Hubbard. We hebben dit project voor een groot gedeelte ontwikkeld, en inmiddels worden op de grens van Bangladesh en Birma (Myanmar) de eerste Bengaalse koffiebonen verbouwd door een stam die sociaal cultureel geen kansen krijgen. De afzet van koffie in Dhaka gaat boven verwachting goed, blijkbaar is er toch een markt voor koffie in dit thee-land! Kijk voor meer informatie op http://www.northendcoffee.com/

Vorig jaar zomer zijn we heel hard aan het nadenken geweest welke kant God met ons leven op wilde, alsof ons een spiegel werd voorgehouden. Het is goed om stil te staan bij het feit dat Bangladesh naast het fascinerende ook een land is wat een zware wissel trekt op het gezin. Dhaka is zo'n beetje de meest dichtbevolkte stad ter wereld, dat resulteert in uiteraard vuil, maar ook de hitte en de vele stroomuitval beginnen ons parten te spelen. Een aantal jaren geleden kregen we van God het absorptievermogen om hier doorheen te kunnen zien, en te doen wat we moesten doen maar nu lijkt het alsof de batterijtjes leeg raken. Ook voor onze kinderen die hier niet buiten kunnen spelen afgezien van de Nederlandse club begint het leven redelijk "bekrompen" te raken. Renske is nu 5 jaar, en haar leven speelt zich ongeveer af tussen school, thuis en de club. Voor wie het overigens nog niet wist: we verwachten in juli weer een kindje.

Een tijdje geleden zijn we om al die reden weer opnieuw stilgezet en aan het nadenken gegaan over of en hoe we ons leven wellicht moeten "herstructureren", maar daar spelen uiteraard een aantal belangrijke factoren een rol in, zowel persoonlijk, financieel als zakelijk. We zijn daar heel biddend mee bezig geweest, omdat we voelden dat God ons iets wilde laten zien, alsof er een deur dicht ging en een andere deur open. Uiteindelijk hebben we daar slechts recent keuzes in gemaakt, omdat we hebben gezocht naar oplossingen en bevestigingen voor de uitdagingen en keuzes die we moeten maken. We geloven dat we daar antwoorden op hebben gekregen en rust voor de keuzes die we nu maken.

Om die reden hebben we recent besloten om ons vanaf komende zomer voorlopig weer in Nederland te vestigen. Ik zal zelf nog wel regelmatig op en neer reizen naar Bangladesh om de dingen hier op te volgen. Parallel daaraan ga ik me in Nederland voorlopig bezig houden met de Europese marketing voor de zonnepanelen, klanten voor Deltadesh (http://www.deltadesh.com) en nog een aantal andere initiatieven die langzaam van de grond aan het komen zijn. Bangladesh blijft dus nog steeds volledig op ons netvlies, maar we draaien de situatie eigenlijk om. Dit is financieel en persoonlijk beter, en zakelijk noodzakelijk omdat ik dit jaar toch al veel zou moeten reizen voor de internationale marketing.

Dit alles betekend concreet het volgende: we komen op 3 juni naar Nederland voor de bruiloft van mijn jongere broer, en omdat Suzanne niet meer mag vliegen na die tijd voor de bevalling zal zij met de kinderen in Nederland blijven. Ik ga dan voor de bevalling nog een keer terug naar Bangladesh en dan verwachten we begin juli ons derde kindje.

We hopen jullie van de zomer allemaal weer te zien.

Met een hartelijke groet!

Maarten, Suzanne, Renske en Danielle


Kind regards,
Maarten Verbruggen
Managing Director

========================

Telephone: +880-171-3061312

========================
P Please consider the environment before printing this email

DISCLAIMER
The information in this e-mail is confidential and may legally privileged. It is intended to be read by the addressee only. Deltadesh (Pvt.) Ltd. does not accept legal responsibility for this e-mail due to the insecure nature of internet communications. If this e-mail has been misdirected, please notify the author by replying this e-mail.

2 opmerkingen:

 1. Ha Maarten,

  Goed interview vanmorgen op radio 1. Ineens hoorde ik je stem en de opmerking meneer Verbruggen in Dhaka, kan niet missen dacht ik. Leuk om je stem zo weer eens te horen en daarna gelijk je blog bekeken. Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Gods zegen over de keuzes die jullie (gemaakt) hebben en nog zullen maken.

  Groetjes,
  Erik (en Isabella vast ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha lol, ik zie nu dat de blog van een jaar geleden is, ik zag april staan, maar dat was dus vorig jaar... Maar zijn jullie nu dan in Nederland gevestigd? tijd voor een update op de blog?

  BeantwoordenVerwijderen